Safranboller

Safranboller

Disse safranbollene lager vi hver jul! 

Luftige, saftige og veldig gode. Prøv de som et alternativ til lussekatter.

Oppskriften er opprinnelig fra Elsa Billgren, men vi har gjort noen små justeringer.


Til 16 stk

 

Ingredienser:

- 25 g gjær
- 2,5 dl helmelk
- 100 g smør

- 0,5 g safran
-500 g hvetemel
- 1/2 ts salt
- 80 g sukker

- 1 egg

Til å dyppe bollene i:

- 75 g smør
- 1,5 dl sukker

----------------------------------

  1. Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. Varm opp til fingervarmt
  2. Smuldre gjær og tilsett i smør- og melkeblandingen. Rør sammen.
  3. Bland alt det tørre sammen i en annen bolle og hel over smør- og melkeblandingen. Tilsett egg.
  4. Bruk kjøkkenmaskin med eltekrok og elt til deigen slipper kantene, ca 5 min.
  5. La hvile under et kjøkkenhåndkle til dobbel størrelse. (ca 35 min)
  6. Sett ovnen på 225°C.
  7. Strø litt mel på et bord og ta deigen ut av bollen.
  8. Del deigen i 16 boller.
  9. Form bollene lett og legg på et bakepapirkledd stekebrett. La hvile under klede i 30-40 min.
  10. Stek bollene i 6 min. De skal ikke få for mye farge og kjennes litt deigete når de kommer ut fra ovnen. 
  11. Smelt smør og pensle bollene. Vend hver bolle i en skål med sukker mens de fortsatt er varme.

 

Nyt bollene mens de fortsatt er lune.

 

PS. Ønsker du å fryse bollene gjør du det før du pensler med smør og sukker.

 

Tilbake til bloggen